Iles flottantes - Vogelmelk

ingrediënten

  • 1 l melk
  • 3 eieren
  • 150 g suiker
  • 1 pak vanille suiker
  • 1/2 eetlepel meel

Madártej

hozzávalók

  • 1 l tej
  • 3 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 evőkanál liszt
 

Klop het wit van de eieren met 3 eetlepels suiker tot hard schuim. Kook water in een grote pan. Doe van het schuim, met een natte lepel, hompjes ter grootte van een ei in het hete water. Niet teveel tegelijkertijd, want anders hebben de schuimpjes geen ruimte om te groeien. Draai de schuimpjes om wanneer ze groter worden, en kook de andere kant ook voor een minuutje. Als ze klaar zijn, zetten we ze op een zeefje om uit te lekken.

A tojások fehérjét 3 kanál cukorral kemény habbá verjük. Egy nagy lábosban vizet forralunk, a habból vizes kanállal tojásnyi darabokat teszünk a forró vízbe. Egyszerre csak keveset, hogy legyen helyük növekedni. Ha felemelkedik a hab, megfordítjuk, egy percig a másik oldalát is főzzük. Szitára szedjük, lecsurgatjuk.

 


Vanillesaus:

Meng de eierdooiers met de rest van de suiker en meel tot een egaal mengsel. Kook de melk met de vanillesuiker. Giet het bij de eierdooiers en kook het geheel al roerend tot een dikke saus. Giet, als het klaar is, de vanillesaus in een glazen kom, zet de schuimpjes erbovenop. Serveer het koud.

Vaníliamártás:

A tojások sárgáját a megmaradt cukorral és liszttel simára keverjük. A tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, majd a tojások sárgájához adjuk, és állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kész, üvegtálba öntjük, majd a habokat a tetejére helyezzük. Hidegen tálaljuk.

 
 
Copyright © Z. Pál Hongaars Taalbureau