Omdat in Nederland geen Hongaarse tök te koop is, gebruiken wij courgettes.
Verhit de olie en fruit hierin de geraspte ui lichtbruin, doe het paprikapoeder, de geraspte courgettes en het zout erbij. Kook dit onder de deksel, af en toe omscheppend zonder water in een paar minuten gaar, doe de fijn gesneden dille erbij. Roer het meel door de zure room met een klein beetje water totdat je een klonteloos mengsel krijgt. Meng dit door de courgettes. Breng het eventueel met een paar druppels azijn op smaak, als het niet zuur genoeg zou zijn.
Mivel Hollandiában nem lehet tököt kapni, cukkinit használunk helyette.
Az olajon megpirítjuk a reszelt hagymát, meghintjük késhegynyi pirospaprikával, beletesszük a tököt, megsózzuk. Fedő alatt, időnként megkeverve, a tököt saját levében puhára pároljuk, a finomra vágott kaporral fűszerezzük. Végül a liszttel simára kevert tejföllel besűrítjük, és ha a tejföltől nem elég savanyú, pár csepp ecetet is öntünk bele.